Trump'tan Mnuchin'e Bitcoin talimatı

Trump'tan Mnuchin'e Bitcoin talimatı

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a göre Trump, Mnuchin'e Bitcoin'un "peşine düşme" talimatı verdi

A+A-

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a göre Trump, Mnuchin'e Bitcoin'un "peşine düşme" talimatı verdi

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın davalık olan kitabında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e Bitcoin'un "peşine düş" talimatı verdiğine ilişkin bilgiler yer aldığı belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından Washington DC Bölge Mahkemesinde açılan davada, Bolton'ın kitabının, "ulusal güvenliği tehlikeye atabilecek derecede devletin gizli bilgilerini içerdiği" belirtildi.

Bitcoin.com'un Washington Examiner'a dayandırdığı haberine göre, Bolton'ın kaleme aldığı 23 Haziran'da yayınlanması planlanan "The Room Where It Happened" isimli kitabında şu ifadeler yer aldı:

"Başkan Trump, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e internet parası Bitcoin işlemleri ve satışına aman vermemesini söyledi. Trump, Mnuchin'e 'Peşine düş' dedi."

Söz konusu konuşmanın Mayıs 2018'de gerçekleştiği belirtilen haberde, Washington Examiner'in kitabın bir kopyasına sahip olduğunu belirttiği bilgisi yer aldı.

Trump, Temmuz 2019'da Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda "Bitcoin'u ve diğer kripto paraları sevmiyorum. Bunlar para değil ve değerleri çok volatil ve bir dayanağı yok. Düzenlemeye tabi olmayan kripto varlıklar yasa dışı davranışlara olanak verebilir. Bunların arasında uyuşturucu ticaret ve diğer yasa dışı faaliyetler de var." demişti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.