Trump'tan Türkiye'ye "yok ederim, mahvederim" tehdidi

Trump'tan Türkiye'ye "yok ederim, mahvederim" tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Türkiye ile ilgili ağır tehdit olarak kabul edilecek paylaşımda bulundu

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabını yaptığı açıklamada Türkiye'yi, Suriye'ye düzenlenmesi muhtemel harekatla ilgili tehdit ederken, "Eğer Türkiye benim eşsiz bilgeliğim dahilinde sınır dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok ederim ve mahvederim (bunu daha önce de yaptım)" yazdı.

Trump, Türkiye'nin IŞİD savaşçıları ve aileleri konusunda mücadele etmeye devam etmesi gerektiğini söylerken, "ABD, herhangi birinin bekleyeceğinden daha fazlasını yaptı, buna IŞİD Halifeliği’nin yüzde 100’ünü ele geçirmek de dahil. ABD, MUHTEŞEMDİR!" ifadesini kullandı.

Trump'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yineliyorum. Eğer Türkiye benim eşsiz bilgeliğim dahilinde sınır dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok ederim ve mahvederim (bunu daha önce de yaptım).

"Onlar Avrupa’yla birlikte ele geçirilen IŞİD savaşçılarının ve ailelerinin üzerinden gözlerini ayırmamalılar. ABD, herhangi birinin bekleyeceğinden daha fazlasını yaptı, buna IŞİD Halifeliği’nin yüzde 100’ünü ele geçirmek de dahil. Şimdi, bölgedeki bazıları büyük bir servete sahip diğerlerinin kendi topraklarını korumasının vakti geldi. ABD, MUHTEŞEMDİR!" (T24)

İşte Trump'ın o paylaşımları

 

 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.