Trump'tan yeni Türkiye paylaşımı

Trump'tan yeni Türkiye paylaşımı

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye hareketin başladığını açıklamadan hemen önce Twitter'dan Türkiye ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye hareketin başladığını açıklamadan hemen önce Twitter'dan Türkiye ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.

Ortadoğu'da yüzlerce yıldır çeşitli gruplar arasında savaşlar olduğunu, ABD'nin burada olmaması gerektiğini ve 50 askerini buradan çektiğini belirten Trump, Avrupa ülkelerinin almayı kabul etmediği bölgedeki IŞİD'li savaşçıları devralmak zorunda olduğunu söyledi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, bu paylaşımdan bir önceki paylaşımında ise ABD'nin bugüne kadar Ortadoğu'daki savaşlar için 8 trilyon dolar harcadığını ve binlerce askerin öldüğünü veya kötü şekilde yaralandığını söyledi.

Trump, "Diğer taraftan da milyonlarca insan öldü. Ortadoğu'ya gitmek ülkemiz tarihinde bugüne kadar verilmiş en kötü karardı" ifadelerini de kullandı.  

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.