Trump'tan yeni yaptırım açıklaması: Hazine hazır

Trump'tan yeni yaptırım açıklaması: Hazine hazır

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Trump, “Türkiye sınırındaki yoğun çatışmalara bir değişiklik olarak karışmamak çok akıllıca. Bizi yanlışlıkla Ortadoğu savaşlarına sürükleyenler hala savaşma baskısı yapıyor. Ne kadar kötü bir karar verdikleri hakkında bir fikirleri yok. Neden savaş ilanı istemiyorlar?” dedi.

‘BAŞKALARI ARAYA GİRMEK İSTEYEBİLİR’

Twitter hesabından açıklama yapan Trump şu ifadeleri kullandı: “İki yıl önce Irak’ın, Suriye’nin bir başka yerinde Kürtlerle savaşacağını hatırlıyor musunuz? Birçok kişi bizim, Irak’a karşı -ki daha yeni Irak için savaşmıştık- Kürtlerle savaşmamızı istedi. Ben hayır dedim ve Kürtler iki kez savaşı bıraktı. Şimdi aynısı Türkiye’yle oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye PKK’yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Başkaları araya girip o ya da bu taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakın yapsınlar! Biz durumu yakından izliyoruz. Sonsuz Savaşlar!”

‘YAPTIRIMLAR KONUSUNU İZLEMEYE DEVAM EDİN!’

Trump dördüncü bir tweet daha atarak, bu kez ABD’de Türkiye’ye karşı başlatılan yaptırım girişimlerine değindi. ABD Başkanı, Senatör Lindsey Graham ve aralarında Demokratların da bulunduğu çok sayıda Kongre üyesinin Türkiye’ye güçlü yaptırımlar istemesiyle de ilgilendiğini belirterek, “Hazine Bakanlığı adım atmaya hazır, ek yasalar çıkarılması gerekebilir. Bu konuda büyük bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. İzlemeye devam edin!” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.