Tsipras, reformlara devam dedi

Tsipras, reformlara devam dedi

Tsipras, Avrupa Birliği'ne (AB) kurtarma paketi alarak ülkesini euro bölgesinde tutmak için gereken önemli reformları gerçekleştirme sözünü verdi.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Avrupa Birliği'ne (AB) kurtarma paketi alarak ülkesini euro bölgesinde tutmak için gereken önemli reformları gerçekleştirme sözünü verdi.

Kendisi gibi solcular ve aynı zamanda AB karşıtı aşırı sağcıların alkışlarıyla Avrupa Parlamentosu salonuna gelen 40 yaşındaki Tsipras, yıllardır süregelen kötü yönetimi sonlandırma ve kemer sıkmanın işlendiği beş yıl boyunca artan eşitsizliği tersine çevirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Euro bölgesi liderlerinin kendisine reform önerisinin verilmesi için son gün olarak Pazar gününü ilettiği Brüksel'den uçakla Strazburg'a gelen Tsipras, "Krizden ayrı olarak meclise şunun sözünü vermeme izin verin, reform girişimlerimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yunanistankredi için ESM'ye başvurdu

Öte yandan Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan (ESM) bir yetkili, Yunanistan'ın euro bölgesinin özel destek fonuna kredi için resmi başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yetkili, "ESM Yunanistan'ın teklifini aldı" ifadelerini kullandı.

Eurogroup maliye bakanları direkt olarak başkan Jeroen Disjsselbloem'e hitaben yazılan başvuruyu değerlendirmeye almaya hazırlanıyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.