Tsipras'tan referandum tehdidi

Tsipras'tan referandum tehdidi

Tsipras hükümetinin kabul edemeyeceği şartlarda ısrar edilmesi halinde bu konuda referanduma gidilebileceği tehdidinde bulundu

A+A-

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, salı günü yaptığı açıklamada uluslararası kreditörler ile görüşmeleri yürüten ekipten Maliye Bakanı'nın elinin çekilmesinin ardından euro bölgesindeki ortakları ile iki haftalık bir sürede anlaşmaya varılacağı konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

Tsipras tasarruf önlemlerini kaldıracağını vaat ederek seçilen solcu hükümetinin kabul edemeyeceği şartlarda ısrar edilmesi halinde bu konuda referanduma gidilebileceği tehdidinde bulundu. Ancak euro bölgesi maliye bakanları konuya ilişkin açıklamalarında Yunanistan'ın acilen krediye ihtiyacı olduğunu ve böylesi bir oylama için zaman bulunmadığını belirterek, bu oylamanın maliyet, istikrarsızlık ve dikkat dağınıklığı getirebileceğini dile getirdiler.

Atina bir kaç hafta içinde nakitsiz kalacak ve AB ve IMF ile yürütülen görüşmeler kreditörlerin istediği unsurlar nedeniyle
kilitilenmiş durumda.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.