TSKB hisseleri için AL önerisi

TSKB hisseleri için AL önerisi

Şeker Yatırım, TSKB için hedef fiyatını 0,76 TL'den 1,00 TL'ye, tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a revize etti

A+A-

Şeker Yatırım, TSKB için hedef fiyatını 0,76 TL'den 1,00 TL'ye, tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a revize etti. Şeker Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Güçlü karlılık, hedef fiyat 0,76 TL’den 1,00 TL’ye yükseltildi. Tavsiyemiz AL olarak revize edildi

TSKB 2Ç19 solo finansal sonuçlarında beklentilerin hafif üzerinde 195 milyon TL net kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %5,2 artış). Açıklanan net kar rakamı bizim 191 milyon TL olan tahminimizin ve 188 milyon TL olan piyasa 
beklentisinin %2 ve %4 üzerinde gerçekleşmiş oldu. Bankanın 6 aylık karı 380 milyon TL olup geçen yıla göre kuvvetli bir şekilde %17,1 artarak %15,6 oranında ortalama öz kaynak karlılığına işaret etmektedir. Beklentilerden düşük gelen çekirdek bankacılık gelirleri, beklentileri aşan ticari zarar, beklentilerin altında diğer faaliyet 
gelirleri, karşılıklar ve faaliyet giderleri sebebiyle bankanın net kar rakamı beklentilerimizin üzerinde gerçekleşmiştir. Marjlarda bütçe üzeri toparlanma, yıllık bazda güçlü artış gösteren ücret ve komisyon gelirleri, takipteki krediler rasyosunda sınırlı artış, 141 milyon TL ticari zarar, İkinci aşama kredi karşılıklarında artış,  İkici aşama kredilerin ağırlığında azalma, YP kredi büyümesinde yavaşlama ve güçlü sermaye yeterliliği çeyreğin ana unsurları olarak öne çıkmaktadır. 2Ç19 finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse üzerinde pozitif bir etki bekliyoruz. 

Swap maliyetleri ve Tüfe endeksli tahvil gelirlerine göre  düzeltilmiş çekirdek net faiz marjı çeyreksel bazda 21 baz puan iyileşerek %4,0 olarak gerçekleşmiştir. Tüfe endeksli tahvil gelirlerindeki azalma (-%23) marjları negatif etkilerken bankanın kümülatif net faiz marjı 2Ç19’da 4.4% olarak gerçekleşmiştir ve bütçe beklentisi olan %3,5-%3,8 seviyesinin üzerindedir.  Net ücret ve komisyon gelirlerinde kuvvetli yıllık artış. Ücret ve komisyon gelirleri birinci çeyrekteki kuvvetli artışın ardından çeyreksel bazda %32,4% daralırken 12 aylık artış oranı %52,5 seviyesindedir banka bütçesi olan %35 seviyesinin bir hayli üzerindedir. Aktif kalitesi tarafında takipteki krediler rasyosu çeyreksel bazda yeni takipteki kredi oluşumuna paralel olarak 15 baz puan artarak %2,2 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Bankanın ikinci aşama kredilerinin toplam krediler içindeki ağırlığı 100 baz puan azalarak %9,8 olarak gerçekleşmiştir. İkici aşama karşılıkları 140 baz puan artarak %11,9 seviyesine yükselirken Üçüncü aşama beklenen zarar karşılıkları ise 80 baz puan azalarak 26,1% seviyesinde gerçekleşmiştir. Toplam kredi riski maliyeti (net) 75 baz puan seviyesinde gerçekleşmiştir (Bütçe: <100 baz puan).  Güçlü sermaye tabanı. Bankanın ana ve çekirdek sermaye yeterlilik rasyoları çeyreksel bazda sırasıyla 50 ve 40 baz puan artarak %16,4 ve %11,1 seviyelerine ulaşmıştır.

Hisse için 25,5% sermaye maliyeti ve 5% uzun vadeli büyüme oranlarını kullanarak hesapladığımız ve 0,76 TL olan hedef fiyatımızı net kar tahminlerimizde yaptığımız yukarı yönlü revizyonlar sonrası 1,00 TL’ye yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımızın %21 artış potansiyeli bulunmaktadır. Hisse için “TUT” tavsiyemizi cazip değerleme çarpanlarını da göz önünde bulundurarak “AL” olarak revize ediyoruz. Hisse 2019T 3,2x F/K ve 0,45x F/DD çarpanlarıyla ve 2019T için %14,6 ortalama öz kaynak getirisiyle işlem görmektedir." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.