Tübitak eski başkan yardımcısı gözaltında

Tübitak eski başkan yardımcısı gözaltında

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili soruşturmada eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz gözaltına alındı

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada Palaz'ın yanı sıra, 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine başbakanlığı döneminde "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasına ilişkin eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Palaz'ın da bulunduğu 13 kişi hakkında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

İddianamede şüpheliler "örgütlü siyasal amaçlı casusluk" ile "örgütlü özel hayatın gizliliğini ihlal ve dinleme" ile suçlanıyordu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.