TÜİK Başkanlığına atama

TÜİK Başkanlığına atama

Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına atandı

A+A-

Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına (TÜİK) atanmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nda Muhammed Cahit Şirin, 1 yılı dolmadan görevden alınmış, Şirin’in yerine TÜİK Başkanlığına vekaleten, Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Kürşat Dosdoğru getirilmişti.

Sait Erdal Dinçer kimdir?

1968 yılında İstanbul'da doğan Dinçer, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Dinçer, aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği Bölümü ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik Bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Dinçer, doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yöneylem Araştırması'nda tamamladı.

Dinçer, 1992 yılında araştırma görevlisi olarak göreve başladığı Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde 2019'da profesörlük görevine getirildi.

Sosyal ve beşeri bilimler alanlarında araştırmalar yürüten Prof. Dr. Dinçer'in 26 uluslararası bilimsel dergide yayınlanmış bilimsel makalesi, 12 uluslararası yayınevince basılmış kitap ve kitap bölümü ile 7 uluslararası sempozyumda sunularak basılmış bildirisi bulunuyor. 

Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik ve editörlükleri bulunan Dinçer, çok sayıda doktora ve yüksek lisans düzeyinde bilimsel tezin yönetimini de gerçekleştirdi.

Evli olan Dinçer'in 2 kızı bulunuyor.