Tüketicide güven arttı

Tüketicide güven arttı

Tüketici güven endeksi yüzde 22,9 arttı.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2015 ’Tüketici Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 22,9 oranında arttı; Ekim ayında 62,78 olan endeks Kasım ayında 77,15 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 10,5 oranında arttı. Ekim ayında 86,58 olan endeks değeri Kasım ayında 95,66 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

Ekim ayında 80,87 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 30,9 oranında artarak, Kasım ayında 105,90 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 31 oranında artarak, Kasım ayında 84,66 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 17,3 oranında arttı. Ekim ayında 19,07 olan endeks, Kasım ayında 22,37 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.