Tüm dünya ararken koronanın tedavisini Yeni Şafak buldu

Tüm dünya ararken koronanın tedavisini Yeni Şafak buldu

Yeni Şafak, zeytin yaprağı çayını "Koronavirüs'ün bulaşmasını engelleyen" bir tedavi yöntemi olarak manşetine taşıdı.

A+A-

Çay dökülerek eskitilmiş tarihi belgelerle bir dönem gündeme gelen ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi, zeytin yaprağı çayını "Koronavirüs'ün bulaşmasını engelleyen" bir tedavi yöntemi olarak manşetine taşıdı. Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, gazetenin manşetinin halk sağlığını tehlikeye attığını ve haberciliğin kurallarına uymadığını dile getirdi. 

1 milyon 400 bini aşkın insanın hayatına yol açan Koronavirüs salgınına karşı, gerek dünyada gerekse Türkiye'de aşı ve diğer tıbbi tedavi çalışmaları devam ederken, bilim dışı "çözüm"ler da halk sağlığını tehdit ediyor.

Yeni Şafak gazetesi bugünkü manşetine "Koronavirüse karşı zeytin yaprağının faydalı olduğunu" iddia ettiği bir haberi taşıdı.

Habere göre, fabrikada çalışanlar ve ailelerinde Koronavirüs vakaları sıfırlandı!

Gazetenin haberinde zeytin yaprağının Koronavirüs'ü "sıfırlayan" etkisine örnek olarak Albayrak Grubu'na ait TÜMOSAN ve Varaka Kağıt fabrikalarında Koronavirüs'e yakalanan işçilerden söz edildi.

Haberdeki ilgili bölümler şöyle: "500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı. Yaklaşık 2 aydır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde korona vakası sıfırlandı."

"Aynı deneme, Balıkesir’deki eski SEKA yeni Varaka Kâğıt Fabrikasında da yapıldı. Fabrikada çalışan 460 kişiye günde 3 defa zeytin yaprağı çayı ikram edildi. Sonuç yine şaşırtıcı oldu, vakalar sıfırlandı. Sadece 1 kişi kovid 19’a yakalandı, o personelin de zeytin yaprağı çayı içmediği belirlendi."

Habere göre "zeytin yaprağı" formülü, İstanbul’daki 3 hastanede de denend ve denemelerle zeytin yaprağının kovide karşı önemli bir koruyucu (!) olduğu ortaya koyuldu.

cc.jpg

Faruk Bildirici: Halk sağlığını tehdit ediyor

Yeni Şafak'ın haberini kişisel Twitter hesabında paylaşan Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, tepkisini, "Yeni Şafak’ın “Koronaya karşı zeytin yaprağı” manşeti, halk sağlığını tehlikeye atan, haberciliğin hiçbir kuralına uymayan bir haber. Bilim hiçe sayılmış..." ifadeleriyle dile getirdi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.