Tümosan yerli iş makinesi yapacak

Tümosan yerli iş makinesi yapacak

Tümosan, ilk milli iş makinesini üretmeye hazırlanıyor. Adanalı bir firmayla çalışacak olan Tümosan, aracın motor kısmını yapacak

A+A-

Milli uçak, otomobil ve ardından ilk milli iş makinesi geliyor. Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi olan Tümosan, ilk milli iş makinesini üretmeye başlıyor. Adanalı bir firma ile üretim yapacak olan Tümosan, aracın motor kısmını yapacak ve kendi markası ile satışa çıkacak. İlk etapta forklift üreteceklerini belirten Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, "Şu anda Türkiye'de büyük oranda yurtdışından alınan parçaların birleştirilmesi ile bir üretim var. Bizim üretimimiz yerli olacak" dedi.

2016'DA BAŞLAYACAK

Forklift'in ardından diğer iş makinelerine odaklanacaklarını belirten Öğün, motor üretimi konusunda da yeni planları aktardı. Tamamen kendi tasarımları ve lisansı kendilerine ait olan bir motor üreteceklerini belirten Öğün, Altay tankı projesi için üretecekleri motorun çeşitli büyüklüklerde türlerini de planladıklarını belirtti. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) tank güç grubu geliştirme ihalesini kazanan Tümosan, güç grubu geliştirme çalışmalarına 2016'da başlayacak. İlk ürünleri de 2020'de üretmeyi planladıklarını belirten Öğün, 1500 beygir gücü ve üstünde motor üreteceklerini belirtti. Öğün, yurtdışından teknik destek alınacak firmanın da Avusturyalı AVL olduğunu vurguladı. Proje bedeli olan 190 milyon euronun yüzde 25'inin serbest bırakılmasını ve geliştirme çalışmalarının 2016 başında start almasını bekliyoruz. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren üretimine de talibiz" dedi.

ZIRHLI ARAÇ İÇİN DE ŞİRKET KURDU

Zırhlı araç konseptinde üretim yapmak istediklerini ve bir şirket kurduklarını belirten Öğün, bir üretim bandında birden çok ürünü üreten bir model yaratmak istediklerini de söyledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.