Tunus'ta sokağa çıkma yasağı

Tunus'ta sokağa çıkma yasağı

Tunus, işsizlik protestoları sonrası ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti

A+A-

Tunus işsizlik ve ekonomik şartlardan dolayı dört gündür devam eden protestolar ve çatışmaların ardından bugün ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Tunus İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kamu ve özel mallara yönelik risklerden dolayı bugün başlamak üzere akşam 20.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Tunus'ta başkentin güney batısındaki Kasrin vilayetinde Rıda Yahyavi ve bir grup üniversite mezunu genç, 2014 yılında düzenledikleri iş talebi gösterileriyle valilik tarafından ilk işe alınacaklar listesine isimlerini yazdırmışlardı. Ancak geçen hafta sonu isminin hazırlanan listede olmadığını fark eden Yahyavi'nin, protesto amacıyla tırmandığı direkte elektrik akımına kapılması sonucu ölümü hükümet karşıtı protestoları başlatmıştı.

İşçiler devrim sonrası vaadlere rağmen, binlerce işsizin olduğunu ve bu işsizler arasında üniversite mezunu birçok insan olduğunu bildirmişti. Ülke genelinde protestoların devam etmesi üzerine hükümet acil kabine toplantısının ardından 5 bin yeni istihdam planı açıklamıştı. Tunus'ta resmi veriler işsizlik oranının yüzde 15 olduğunu ama bu oranın üniversite mezunları düzeyinde daha da yüksek olduğunu gösteriyor
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.