Tüpraş için AL tavsiyesi

Tüpraş için AL tavsiyesi

BNP Paribas, Tüpraş için tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a yükseltti

A+A-

BNP Paribas, Tüpraş için tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a hedef fiyatını 68,90 TL'den 80,20 TL'ye yükseltti.

BNP Paribas'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Temel öneri : AL         12 aylık hedef fiyat : 80,20 TL

Net kar beklentilerimizde değişikliğe gittik

Dolar/TL kuru tahminlerimizdeki değişiklikler sonrası Tüpraş için 2017-2018 yılları net kar tahminlerimizi, sırasıyla, +%20 ve +%3 olarak güncelledik. Tüpraş, TL’nin dolara karşı değer kaybından yarar sağlamaktadır. Zira, satışlarının tamamı dolar bazındayken maliyetlerinin %95’i dolar bazındadır. Aradaki %5’lik fark az gibi gözükse de işin gereği yüksek hacim ve düşük marj bir iş olmasından dolayı bu oran önemlidir.

2017’de daha yüksek rafineri marjları bekliyoruz

Eylül ayından beri kuvvetlenen rafineri marjları sebebiyle 2017 yılı Akdeniz rafineri marjındaki %6 artış tahminimizi 4,1 dolar/varil seviyesinde değiştirmeden koruyoruz.

Türk ekonomisindeki iniş çıkışlara karşı defansif yapısıyla öne çıkıyor

Tüpraş’ın net borcu 3.çeyrek sonunda 2,7 milyar Dolar (2,7x net borç/VAFÖK) olarak gözükürken bunun %75’i dolar bazlıdır. Bu borcun %75’i uzun vadeli borç ve %80-85’ine nakit akımı riskten korunma muhasebesi uygulandığı için net kara etkisi ilk bakışta gözükenden çok daha azdır. Buna ek olarak, Türkiye’deki petrol ürünlerindeki talep, iç üretimin %60 fazlasıdır. Dolayısıyla, Türk ekonomosindeki olası yavaşlamanın satış hacimlerine etkisinin çok limitli olacağını değerlendiriyoruz.

Hedef fiyatı %16 arttırarak önerimizi AL’a yükseltiyoruz

Tüpraş için hedef fiyatımızı %16 arttırarak 80,20 TL seviyesine çıkarırken tavsiyemizi de TUT’tan AL’a yükseltiyoruz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.