Tüpraş için tavsiye düşürüldü

Tüpraş için tavsiye düşürüldü

JP Morgan, Tüpraş hisseleri için tavsiyesini "yüksek ağırlık"tan "nötr" seviyesine düşürdü

A+A-

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Tüpraş hisselerinin gösterdiği yüksek performansın ardından pahalı seviyelere geldiği ifade edilerek yatırım tavsiyesi "yüksek ağırlık"tan "nötral"e düşürüldü.

JP Morgan'ın raporunda şöyle denildi:
"Tüpraş hisseleri için tavsiyemizi "yüksek ağırlık"tan "nötr" seviyesine düşürüyoruz çünkü,

1 - Tüpraş hisseleri yüzde 27 oranında yükseldi ve bu yükselişle MSCI Turkey/EM endeksinde TL bazında sonj üç ayda yaşanan yüzde 4 yükselişi geride bıraktı. Ralli sonrasında hissede sınırlı bir yükseliş potansiyeli (yaklaşık yüzde 4) kaldığını düşünüyoruz. Aralık ayında güncellediğimiz hedef fiyat seviyesi 79 TL seviyeisnde bulunuyor.


2) JP Morgan'ın Türk piyasaları ekonomistleri 2017 büyüme beklentilerini yüzde 2.6 seviyesinden yüzde 1.8 seviyesine düşürdüler. Bu da yerel yakıt tüketimini düşürebilecek bir unsur. Tüpraş'ıun tek rafineri olarak bir avantaja sahip olduğunu biliyoruz ancak, düşük GSYİH artışı rafine ürün tüketimini azaltabilir. Ayrıca sağlıklı bir temettü ödemesi yapılması olasılığı TL'deki son üç ayda yaklaşık yüzde 20'ye varan değer kaybı ve siyasi belirsizlikler ile gölgede bırakıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.