Turizmci KDV indiriminin yıl sonuna uzatılmasını istiyor

Turizmci KDV indiriminin yıl sonuna uzatılmasını istiyor

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, turizmde KDV indirimi desteğinin 1 ay uzatılmasına ilişkin olarak, "KDV'nin uzatılması sektör için olumlu bir adım, indirimin yıl sonuna kadar uzatılmasını bekliyoruz.” dedi.

A+A-

Bloomberg HT’ye konuk olan BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, turizmde KDV indirimi desteğinin 1 ay daha uzatılması kararını değerlendirdi.

Karcılıoğlu, KDV indiriminin uzatılmasının sektör için olumlu bir adım olduğunu belirttiği yorumunda, indirimin yıl sonuna kadar uzatılmasını beklediklerini söyledi.

Haziran ayı sonuna gelinmesine rağmen, Ocak ayından bu yana hedeflenen turist sayısına erişilemediğine dikkat çeken Karcılıoğlu, “AB ülkelerinden tatil beldelerimize yoğun bir istek ne yazık ki yok. Bu sezonu iç turizmle çevirmeye çalışacağız.” dedi.

Bu yaz Türkiye’ye Rusya’dan gelecek olan turist sayısına da değinen Karcılıoğlu, “Rus turist sayısı 1 milyonun üstüne çıkmaz, umarım yanılırım.” ifadelerini kullandı. Karcılıoğlu değerlendirmesinde, Rus turistlerden 48 saat içinde yapılmış PCR testi istenmediğine dikkat çekerek, delta varyantında artışlar sürerken, Rus turistlerin gelmesinin riskli olduğunu vurguladı.

Turizmde KDV indirimi desteği 1 ay uzatıldı

Turizm sektöründe konaklama hizmetine uygulanan KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren desteğin süresi bir ay uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, söz konusu indirimin süresi 30 Haziran'dan 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ilgili desteğin 1 ay uzatılacağını açıklamıştı. Erdoğan, "Salgın döneminde işlerine ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnafımızı kısa çalışma ödeneğinden kira ve ciro desteğine kadar pek çok yöntemle destekledik. Diğerleriyle uyumlu şekilde turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini de 1 ay daha uzatıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : , ,