Türk askeri Kamışlı karşısında konuşlandı

Türk askeri Kamışlı karşısında konuşlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bir birliğin Rojava’nın başkenti olarak bilinen Kamışlı yakınlarındaki 3 ayrı noktada konuşlandığı ileri sürüldü

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bir birliğin Rojava’nın  sembolik başkenti olarak bilinen Kamışlı kentine bağlı sınır bölgesinde üç ayrı noktada konuşlandığı bildirildi.
KDP'ye yakın yayın yapan Rûdaw'a bilgi veren, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Kamışlo Sorumlusu Şemdin Nebi, TSK’ya bağlı birliğin, kentin kuzeydoğusunda Latifiye köyü yakınlarına geldiğini söyledi. Şemdin Nebi, sözkonusu birliğin panzer ve askeri araçlarla karşıya geçerek Rojava sınırının 25 metre içerisinde 3 ayrı noktaya yerleştiğini kaydetti.

Aynı sitedeki habere göre salı günü bir Türk askeri birliği, Rojava’da Derik’in Sermsah köyü yakınlarında, sınırdan 150 metre içeri girip, Tıl Efrit tepesinde konuşlanmıştı. Sözkonusu birliğin bölgedeki köylülere, “Türkiye – Suriye sınırında tedbir amaçlı geldiklerini” söylediği öğrenilmişti.
Kamışlı Suriye'nin kuzeydoğusunda, Türkiye sınırına yakın bir kentt. Nüfusunun büyük bir kısmını Kürtlerin ve Süryanilerin oluşturduğu kent 1926 yılında Toros Demiryolu çalışmaları sırasında Nusaybin'den ayrılarak kuruldu. Günümüzde Kamışlı, Suriye'nin Rojava özerk bölgesinin başkenti durumunda.  


Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.