Türk askerleri Suriye sınırını geçti

Türk askerleri Suriye sınırını geçti

Türk askerleri kuzeydoğu Suriye'ye geçmeye başladı

A+A-

Bloomberg News'un bir Türk yetkiliye dayandırdığı ve tüm dünyaya son dakika olarak geçtiği habere göre Türk askerleri kuzeydoğu Suriye'ye geçmeye başladılar. 

Habere göre, öncü birlikler Suriye'nin Tal Abyad ve Ras el-Ayn kentlerine yakın olan ve daha geniş taarruz için hazırlık yapan sınırdaki iki noktadan Suriye'ye girdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Suriye'de gerçekleştirmesi planlanan operasyonla ilgili "Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte" açıklamasında bulundu.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili ise harekatın henüz başlamadığını sınırdaki bazı beton blokların kaldırıldığını söyledi.

Dün ABD’li yetkililer ve Suriye’deki Kürt kaynaklar Türkiye’nin önümüzdeki 24 saat içinde Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyonu başlatmasını beklediklerini açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise bugünkü WP'ye yazdığı yazıda Türk ordusunun sınırı yakın zamanda Özgür Suriye Ordusu ile birlikte geçeceğini belirtmişti

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.