Türk savaş uçakları Suriye'de

Türk savaş uçakları Suriye'de

Türkiye, ABD'le sağlanan mutabakat çerçevesinde Cuma akşamından itibaren Suriye’ye ortak hava harekatları gerçekleştirilmeye başlandığını açıkladı.

A+A-

Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki İslam Devleti (İD) varlığına karşı mücadele konusunda Türkiye ve ABD arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde Cuma akşamından itibaren ortak hava harekatları gerçekleştirilmeye başlandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumartesi günü yapılan yazılı açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri’nin uluslararası koalisyonun DEAŞ’a (İD) karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belgenin ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalandığı belirtilerek, "Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye’de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır" denildi.

Türkiye Temmuz ayı içinde Şanlıurfa Suruç’ta İD ile bağlantılı olduğu açıklanan bir kişinin düzenlediği intihar saldırısında 30’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesi, aynı hafta Kilis’te sınırın Suriye tarafından İD militanları tarafından açılan ateşte bir askerin hayatını kaybetmesinin ardından Suriye’deki İD hedeflerine hava operasyonları düzenlemişti.

Aynı gün de Türkiye’nin üslerini ABD ve diğer koalisyon güçlerine İD karşıtı hava operasyonları için açtığı açıklanmış, mutabakata göre ilerleyen aşamalarda Türk hava unsurlarının da bu operasyonlara katılacağı belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında da “terör örgütleri ile mücadelenin Türkiye bakımından bir ulusal güvenlik konusu olduğu” belirtildi ve Türkiye’nin İD karşıtı koalisyona desteğinin kararlılıkla süreceği ifade edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.