Türk şirketlerinin Gazprom'a borcu büyüyor

Türk şirketlerinin Gazprom'a borcu büyüyor

Türk şirketlerinin Gazprom'a 2 milyar dolar civarında borçları birikti

A+A-

DJ News'un konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere dayandırdığı haberine göre 7 Türk özel sektör şirketinin Rus doğal gaz devi Gazprom'a  olan borçları yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı.

Gazprom ile aralarında "al ya da öde" maddeli kontratlar olan ve yıllık olarak büyük miktarlarda gaz alan bu şirketlerin geçen yıl  sözleşmelerde öngörülen miktardan yüzde 15 daha az gaz aldıklarını belirten kaynaklar, borcun birikmesinde Türk şirketlerinin dağıttıkları  doğal gazın parasını toplamakta zorlanmalarının da etkili olduğun ifade  ediyorlar.

Kaynaklar, pozisyonlarını koordine eden Türk şirketlerinin, tahkime  gitmeden Gazprom ile bir çözüm bulmak için görüşmeler yapmakta olduklarını  da belirtiyorlar.

Türk şirketlerinin Gazprom'a borçlarının ulusal bir konu haline  gelmesinin muhtemel olduğuna da dikkat çeken kaynaklar, Gazprom'un  elinde bu şirketlerin sundukları ve büyük kısmı Türk kamu bankaları tarafından verilmiş teminat mektupları olduğunu hatırlatıyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.