Türk tahvilleri ralli yapacak

Türk tahvilleri ralli yapacak

Credit Suisse, müşterilerine üzde 9.50 faiz (getiri) hedefiyle Temmuz 2020 vadeli Türkiye tahvili almaları tavsiyesinde bulundu.

A+A-

Credit Suisse analistleri Nimrod Mevorach ve Amos Ruiz, e-mail ile müşterilerine yolladıkları notta, yüzde 9.50 faiz (getiri) hedefiyle Temmuz 2020 vadeli Türkiye tahvili almaları tavsiyesinde bulundu.

Raporda, tahvil arzının "yapısal olarak negatif" olması ve Hazine'nin haftalık geri alım ihaleleri gibi likiditeyi artıracak teknik afktörler de gösterildi.

Credit Suisse, Türkiye tahvillerinin alım için iyi bir seviyede olduğunu ve önümüzdeki bir kaç ay için enflasyon görünümünün destekleyici olacağını, faiz indirimi olasılığının da "çok düşük" gözüktüğünü söyledi.

Credit Suisse, küresel gelişmelerin gelişmekte olan piyasa varlıkları için destekleyici olmaya devam edeceğini belirtti.

İsviçre merkezli banka, geçtiğimiz bir kaç günde yaşanan fiyat hareketlerinin "daha önceki rallilerin ilk etaplarından farksız olduğunu" savundu.

Tavsiye notunda, bu işlem için en önemli risklerin politik gelişmeler, para politikası görünümü olacağı belirtildi. Merkez Bankası'nın önümüzdeki toplantılarda faiz indirmesi durumunda 4 yıl vadeli tahvillerin daha uzun vadelilere kıyasla daha iyi performans göstereceği belirtildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.