Türk tahvillerinin başarısı Vakıfbank'a bağlı

Türk tahvillerinin başarısı Vakıfbank'a bağlı

Societe Generale, VakıfBank'ın ihracının başarılı olması halinde Türkiye piyasasının ipotek teminatlı tahvil yatırımcılarının dikkatini çekebileceğini açıkladı

A+A-

Societe Generale analistleri Jean-David Cirotteau ve Cristina Costa, Türkiye piyasasının "sağlam temelleri" nedeniyle ipotek teminatlı tahvil yatırımcılarının dikkatini çekebileceğini söyledi.

SocGen analistleri, Türkiye mortgage piyasasındaki güçlü büyüme, elverişli nüfus dinamikleri ve tarihsel olarak düşük sorunlu kredi rasyoları nedeniyle güçlü ipotek teminatlı tahvil piyasası özelliklerinin yatırımcılar için dikkat çekici olabileceğini söyledi.

SocGen, VakıfBank'ın euro cinsi ipotek teminatlı menkul kıymet ihracının baraşılı olması durumunda diğer Türk bankalarının da benzer tahvil ihraçları yapabileceğini söyledi.

Moody's Temmuz 2015'te VakıfBank'ın yapmayı planladığı ipotek teminatlı tahvil ihracı için "A3" notu vermişti.
VakıfBank, azami 3 milyar euroya kadar farklı vadelerde banka bonosu ve/veya tahvili ihracına ilişkin 7 Nisan'da 5 uluslararası bankayı "Avrupa'da 12 Nisan 2016 tarihinde başlayacak bir seri yatırımcı toplantısı düzenlemesi için" yetkilendirdiğini KAP'a açıklamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.