Türk Traktör için yeni hedef fiyat ve tavsiye

Türk Traktör için yeni hedef fiyat ve tavsiye

Yapı Kredi Yatırım, Türk Traktör için hedef fiyatı 68,5 TL'den 74,56 TL'ye yükseltirken, 'AL' olan önerisini korudu. 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi verdi.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, Türk Traktör için hedef fiyatı 68,5 TL'den 74,56 TL'ye yükseltirken, 'AL' olan önerisini korudu. 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi verdi. Yapı Kredi Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmelere yer verdi:

Yüzde 19’luk getiri potansiyeli ile AL tavsiyemizi koruyoruz.

Türk Traktör için 12 aylık hedef fiyatımızı 68.5TL’den 74.56TL’ye yükseltiyoruz. Revizyondaki ana etkenler yeni kapasitenin devreye girmesiyle önümüzdeki seneden itibaren biraz daha iyi marj profili ve faizlerdeki gerilemeyle birlikte risksiz faiz oranımızı yüzde 9.25’e indirmemiz sıralanabilir. yüzde 19’luk toplam getiri potansiyeli (yüzde 6’lık temettü verimi dahil) ve hissenin defansif özelliğini de dikkate alarak, hisse için AL önerimizi tekrarlıyoruz. Hisse benzer uluslararası şirketlere göre, benzer büyüme profili ve çok daha iyi özkaynak karlılığına rağmen, 10.9x 2015T F/K çarpanı ile yüzde 9 iskontolu işlem görmektedir. TTRAK önerimizi AL’a çektiğimizden tarihten itibaren (28/05/13) yüzde 21 değer kazanırken, BİST100’ünde yüzde 42 üzerinde getiri sağlamıştır.

Yeni tesis şirketin rekabetçi pozisyonunu daha da güçlendirebilir. 

Türk Traktör toplam traktör üretim kapasitesini 35 bin‘den 50 bin traktöre çıkaracak olan kapasite artış programını 2. çeyreğin sonuna doğru tamamladı. Yeni tesiste boyahane ve montaj hattı bulunurken, motor ve şanzıman üretimi eski tesiste kalacak. Yeni tesisin Türk Traktör’e sağlayağı başlıca avantajlar

i. Otokar’la lojistik anlaşmasının Eylül ayında bitmesiyle birlikte daha verimli operasyonlar, daha yeni teknolojili boyahane, tedarikçilere ve limana yakınlığın getireceği maliyet avantajları

ii. Şirketin daha geniş üretim alanında daha yüksek motor hacimli traktörler üretebilmesi (daha iyi marjlı),

iii. yeni ihracat modelleri için üretim potansiyeli.

İhracat büyümenin lokomotifi olacak.

Yurtiçi traktör pazarının yıllık hacmi 45-55 bin adet olduğu gözönüne alındığında, Türk Traktör’ün ilave kapasitesinin büyük oranda ihracata yönlendirilmesini bekliyoruz. CNH’in özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarlarına girmek için Türkiye ve Hindistan kaynaklı traktörleri kullanacağını belirtmesini, bu yönde olumlu bir işaret olarak algılıyoruz. Olası yeni bir ihracat modeli tahminlerimizi yukarı yönde revizyon getirecektir. İlave olarak, daha yüksek motor hacimli ihracat siparişleri ve daha katma değerli şirket içi üretilen motorların (Tier-4) ihracat için de kullanılması ihracat marjlarını olumlu etkiliyebilir.

Yurtiçi traktör talebi ekonominin üzerinde performans gösteriyor.

Türk Traktör’ün yurtiçi satış hacimleri, baz etkisinin sebebiyle 5A14’de geçen seneye göre yüzde 26 artış göstermiştir. Şirketin 2014 yılı için yatay yurtiçi talep beklentisine istinaden, bu artışın yılın ikinci yarısında normalleşmesini bekliyoruz. Gelecek yıl olacak genel seçim dolayısıyla, tarım için sağlanan güçlü devlet fonlamasının sürmesi ile yurtiçi talebin önümüzdeki sene 5yüzde büyümesini öngörüyoruz."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.