Türk Traktör'de de üretim durdu

Türk Traktör'de de üretim durdu

İşçilerin protestoları kapsamında Türk Traktör'de üretim dururken, Ford Otosan ve Tofaş'ta yeniden başladı

A+A-

Otomotiv sektöründe işçilerin daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesinin iyileştirilmesi için geçtiğimiz hafta başlattıkları protesto eylemleri nedeniyle üretimin durduğu Tofaş ve Ford Otosan'da üretim yeniden başlarken; Türk Traktör ise üretime ara verdiğini açıkladı.

Oyak Renault'da ise geçtiğimiz hafta başlayan üretim duruşu devam ediyor.

Otomotiv sektöründe Türk Metal ile işvereni temsil eden MESS arasında 2014-2017 dönemine ait sözleşmesi sekiz ay önce kabul edilmişti; ancak işçiler yine Türk Metal'in örgütlü olduğu Bosch Fren Sistemleri işçileri için Aralık sonunda yapılan sözleşmenin koşullarının daha iyi olduğu gerekçesiyle kendi sözleşmelerinin koşullarında iyileşme talep ediyorlar. Geçtiğimiz hafta başlayan eylemler 10,000'in üzerinde işçiyi kapsıyordu.

Ford Otosan, işçi eylemleri nedeniyle yaşanan parça ikmali sorununa bağlı olarak Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında ara verilen üretime 21 Mayıs akşam vardiyası itibariyle yeniden başlarken; Tofaş da risk yönetimi politikaları kapsamında gerekli koşulların sağlanması üzerine, bugün itibariyle tekrar üretim faaliyetlerine başladı.

Ford Otosan'da çalışan ve protesto eylemine katılan işçiler Reuters'a yaptıkları açıklamada üretimin tam olarak başlamadığını ve az sayıda işçinin üretime katıldığını söylerken; şirket yetkilileri ise üretimin başlamadığına ilişkin haberleri yalanladı.

Sektör yetkilileri, yan sanayide üretimi duran şirketler arasında önemli bir tedarikçi konumunda olan Coşkunöz'de de 20 Mayıs'tan itibaren üretimin başladığını söylediler. Öte yandan medyada adı geçen yan sanayi şirketlerinden Ototrim ve Mako'dan üretim duruşları ile ilgili teyid alınamadı.

Türk Traktör dün işçi eylemlerinin etkisiyle Ankara ve Erenler fabrikalarındaki üretime ara verildiğini açıklamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.