Turkcel için hedef fiyat yükseltildi

Turkcel için hedef fiyat yükseltildi

Ak Yatırım, Turkcell hedef fiyatını yükseltti

A+A-

Ak Yatırım, Turkcell hedef fiyatını 14,55 TL'den 16,56 TL'ye yükseltti. Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, Turkcell için 'NÖTR' tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı: 

"Dijital dönüşüm gerçekleşiyor 

Turkcell  için  12  aylık  fiyat  hedefimizi  16,56  TL  olarak güncelliyoruz  (önceki:  14,55TL).  Hisse  için  “Nötr”  görüşümüzü  sürdürüyoruz.

2017’nin ilk dokuz ayında şirketin güçlü faaliyet büyümesinin ardından ciro beklentimizi 2017 için %7 ve 2018 için %9 yukarı yönlü revize ettik 2017’de  veri  ve  dijital  hizmetlerde  görülen  güçlü  büyüme trendinin  devam  etmesini  bekliyoruz.  Bunu  sağlamak  için şirketin  uyguladığı  stratejileri  arasında 

1)  Turkcell  markası  ve  yeni  lanse  edilen  Lifecell markası ile dijital hizmetlerin pazarlama faaliyetlerinin devam etmesi, 

2) Tüketici finansmanı faaliyetlerinin büyümeye devam etmesi ve mobil ödeme sistemin geliştirilmesi ve 3) mobil internet tarayıcının ve bunun üzerinden  e-ticaret  platformunun  geliştirilmesi  bulunuyor. Mevcut  durumda  dijital  hizmetler  ve  tüketici  finansmanı faaliyetleri  ciro  ve karlılığa anlamlı katkı yapmaya başladı. Mobil ödeme sistemi Paycell’in de  hızlıca  katkı  yapmaya  başlayacağını  düşünüyoruz. 

Turkcell’in  bu  stratejileri  başarılı  bir  şekilde  uygulayacağını  düşünüyoruz ve  bu  varsayım ile ileriye dönük tahminlerimizi arttırdık. "

>> RAPORUN TAMAMI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.