Turkcell Alfa ile anlaştı

Turkcell Alfa ile anlaştı

İngiltere Yüksek Mahkemesi Çukurova'nın Turkcell'deki paylarını geri alması için gereken finansmanın şartları konusunda tarafların anlaştığını ve mahkemenin anlaşmayı onayladığını açıkladı.

A+A-

Turkcell'in hissedarları Rus Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Turkcell'deki paylarını geri alması için gereken finansmanın şartları konusunda tarafların anlaştığını ve mahkemenin anlaşmayı onayladığını açıkladı.

Privy Council, taraflar arasındaki ticari anlaşmanın detaylarını açıklamadı.

Privy Council 18 Haziran tarihinde, Çukurova'nın sağlayacağı finansman için rehin edilecek hisseler konusunda yasal ipotek tesis edilmesi ve Alfa'ya ön alım hakkı tanınmasına izin verilmesi konusunda Alfa'nın sunduğu şartların uygun gördüğünü belirtmişti.

Tarafların bu konuda bir çerçeve üzerinde anlaşma sağlamasını isteyen mahkeme, anlaşmanın onayına sunulmasını istemişti.

Privy Council'den bugün yapılan açıklamada, "16 Haziran'daki duruşmanın ardından taraflar hisse geri alımının finansmanına imkan veren şartlar konusunda anlaşmaya vardı. Taraflar arasındaki anlaşma (mahkeme tarafından) 24 Temmuz'da onaylandı ve 30 Temmuz'da yapılması planlanan duruşma gerçekleşmeyecek" denildi.

Turkcell hisseleri Privy Council açıklamasının ardından yüzde 4.2 primle 13.65 liradan kapandı. Privy Council 18 Haziran tarihinde Çukurova'nın yapacağı ödeme için son ödeme tarihini 30 Temmuz'a ertelemişti.

Çukurova Holding, Turkcell'de hissedar kalabilmek için yapması gereken ödemenin finansmanı için Yıldız Holding'in iştiraki Gözde Girişim ile görüşmeler yürütüyordu. Ancak bu konuda Gözde Girişim, Hazine ve BDDK'dan izin alamadığını ve çalışmalarının devam ettiğini duyurmuştu. 

Turkcell'in ortaklarından Murat Vargı, Turkcell'in yönetim hisselerinin Türk ortakta kalmasının önemli olduğunu belirterek, şirketin temettü dağıtacağını düşündüğünü bundan Çukurova Grubu'nun da faydalanacağını söyledi.

Turkcell yönetim ile ilgili sorunlar çözülemediği için genel kurul yapamıyor ve bu nedenle temettü dağıtamıyordu. Uzmanlar, gecikmiş temettüler ile birlikte açıklancak rakamın Türkiye'de bir defadaki en büyük temettü rakamı olabileceğini ifade ediyor

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.