"Turkcell, global yatırımcılar ligine bir bilet"

"Turkcell, global yatırımcılar ligine bir bilet"

TVF Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, Turkcell işleminin 'global yatırımcılar ligine alınan bir bilet'  olduğunu söyledi.

A+A-

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, Turkcell'in hisse alım detaylarını Bloomberg HT'ye anlattı.

bloomberght.com'da yer alan habere göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF), Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin yüzde 26,2 oranında  hissedarı oluyor. Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre Turkcell'in  hissedarı Telia'nın hisseleri 530 milyon dolar karşılığında alındı.

Telia Company, LetterOne, Çukurova Holding, Ziraat Bankası ve ilgili  taraflarla imzalanan sözleşmelerle TVF, Turkcell'in en büyük ortağı  durumuna gelecek.

TVF Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, Turkcell  satışının detaylarını Bloomberg HT'ye anlattı. Sönmez Türkiye Varlık Fonu'nun stratejik ve büyük ölçekli şirketle yatırım yapma misyonu  olduğunu, artık olgunluk dönemine gelmek için adımlar attıklarını, Turkcell işleminin de 'global yatırımcılar ligine alınan bir bilet'  olduğunu söyledi.

Dünyada varlık fonlarındaki işlemlerin yüzde 30'dan fazlasının  teknoloji ve telekomünikasyon sektöründe olduğunu belirten Sönmez  kendilerinin de buna paralel bir işlem yaptığını ifade etti. Sönmez "Telia, Çukurova, Letterone, Varlık Fonu, Ziraat Bankası aynı masada  oturarak bu işlemi bu noktaya getirdik. Bundan sonra genel kurul  süreci var, kapanış işlemleri var. Önümüzdeki 4-5 ay işlemin kapanma  süresini yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Sönmez, varlık fonu açısından makul bir fiyattan alım yapıldığını, Telia açısından da mantıklı bir satış fiyatı olduğunu belirtti.

"BUGÜNKÜ PİYASA DEĞERİ TURKCELL'İN DEĞERİNİ YANSITMIYOR"

Bugünkü piyasa değerinin Turkcell'in değerini yansıtmadığını  kaydeden Sönmez "Turkcell'de bir dijital şirket var. Ödeme sistemleri  var, telekomünikasyon altyapı şirketi var. Bunların hepsinden birer Turkcell çıkar. Biz buna inanıyoruz. Buna inanan Rus yatırımcıyla  beraber şirketin içinde 2 büyük hissedar kabaca yüzde 51'in toplamı  olarak değer yaratımı yol haritasına adım atıyoruz." ifadesini  kullandı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.