Turkcell temettü dağıtmayacak

Turkcell temettü dağıtmayacak

Turkcell'in 2015 yılına ilişkin kâr dağıtım teklifi onaylanmadı

A+A-

Turkcell 2015 yılına ilişkin kâr dağıtım teklifinin bugün gerçekleştirilen genel kurulda onaylanmadığını duyurdu.

Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

Turkcell geçen hafta hisse başına brüt 0.545 lira, net 0.463 lira kâr payının üç taksit halinde ödenmesini genel kurulun onayına sunacağını açıklamıştı.

Turkcell hissedarlarından Teliasonera ise yaptığı açıklamada, genel kurulda sermayede doğrudan pay sahibi olduğu oranda temettü dağıtılması teklifi lehine oy kullandığını ve Turkcell'in temettü dağıtmasından yana olduğunu belirtti.

Turkcell'in KAP açıklamasına göre, genel kurulda nakit temettü teklifinin onaylanmamasının yanı sıra; yönetim kurulunun pay geri alım programı ve bu program kapsamında pay geri alımı yapabilmesi için yetkilendirilmesine ilişkin teklif de kabul edilmedi.

Açıklamada, gündemin bağımsız üyeler dışında kalan yönetim kurulu üyeliği seçimine ilişkin 10. maddesine ilişkin olarak ise oylanacak bir teklif önerilmediğinden oylama yapılmadığı belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.