Turkcell'de Ruslar hisse satacak

Turkcell'de Ruslar hisse satacak

Turkcell'de Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra en büyük hissedar olan LetterOne'a bağlı IMTIS Holdings, Turkcell'de hisse satışı yapacak.

A+A-

Turkcell'de Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra en büyük hissedar olan LetterOne'a bağlı IMTIS Holdings, Turkcell'de hisse satışı yapacak. Bloomberg tarafından görülen şartnameye göre dolaşımdaki payların yüzde 5'i kadar hisse satışı gerçekleştirilecek.

LetterOne’a bağlı IMTIS Holdings, Bloomberg tarafından görülen şartnameye göre, 220 milyon dolarlık Turkcell hissesini hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle satma kararı aldı.

Şartnameye göre 110 milyon adede kadar adi hisse senedi, ya da dolaşımdaki payların yüzde 5’i kadar hisse satılacak.

Türkiye Varlık Fonu en büyük hissedar olmuştu

Haziran ayında Türkiye Varlık Fonu Turkcell'deki Telia hisselerini 530 milyon dolara alarak yüzde 26,2 hisse ile en büyük hissedar olmuştu. İşlemlerin sonunda LetterOne yüzde 24,8'lik payıyla azınlık hissedarı konumuna gelmişti.

İşlemlerle Turkcell Holding ortak girişiminin sona ermesi ve Çukurova Holding'in de dolaylı hisselerini satarak Turkcell'den çıkış yapması öngörülmüştü.

Ekim ayında yapılan genel kurulda şirketin Ana Sözleşmesi'nde değişiklik öngören maddeler, pay sahipleri tarafından kabul edilmişti.

ADR satışı söz konusu olmayacak. IMTIS Holdings SARL, Turkcell’in yüzde 24,8’ine, LetterOne, IMTIS’in yüzde 100’üne sahip.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.