Turkcell'in Rus ortağından hükümete mesaj

Turkcell'in Rus ortağından hükümete mesaj

Ziraat Bankası'nda ipotekli Turkcel hisseleri için 2.8 milyar dolar öneren Alfa, hükümetten destek istedi

A+A-

Alfa Telekom Turkey'in yatırımlarını yöneten çatı yatırım şirketi Letter One, "Turkcell'e ve şirketin geleceğine inanıyoruz" açıklaması yaptı.

Alfa Telecom Turkey, Çukurova Telecom Holdings'in, Çukurova Grubu şirketlerinden Çukurova Finance International'a ait olan ve Ziraat Bankası'na ipotekli yüzde 13,76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini 2,8 milyar dolar bedelle satın alma teklifinde bulunmasının ardından Alfa Grubu'nun yatırımlarını gerçekleştiren Letter One yazılı bir açıklama yaptı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Turkcell'e ve şirketin geleceğine inanıyoruz. Bahsi geçen fiyat da bizim şirkete olan ve adil fiyat kontrolüne olan inancımızı yansıtıyor" ifadesine yer verildi.

Turkcell'de uzun süren anlaşmazlıkların çözülmesinin önemi vurgulanan açıklamada, "Türk hükümetinin meselenin çözümünü memnuniyetle karşılamasını, eğer satın alabilirsek yatırımcı olarak bizi desteklemesini umuyoruz. Düğümün çözülmesi konusunda istekliyiz. Turkcell'in kilit ortaklarının anlaşmazlıklarını çözme zamanı geldi. Kontrolde bir hissedarın olması gerekiyor" denildi.

İpotekli hisseleri alma teklifi

Alfa Telecom Turkey, Çukurova Telecom Holdings'in, Çukurova Grubu şirketlerinden Çukurova Finance International'a ait olan ve Ziraat Bankası'na ipotekli yüzde 13,76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini satın almak için teklifte bulunmuştu.

Bununla ilgili Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan özel durum açıklamasında şunlar kaydedilmişti:

"Alfa Telecom Turkey Limited, bir British Virgin Islands şirketi olan Çukurova Telecom Holdings Limited'in, Çukurova Grubu şirketlerden Çukurova Finance International Limited'e ait olan ve hukuki bir ipoteğe binaen Ziraat Bankası AŞ adına kayıtlı olan ve Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'deki yaklaşık yüzde 13,76 oranındaki dolaylı hisseye tekabül eden 51 adet B Grubu hissesinin tamamını hisse başına 54 milyon 902 bin dolar bedel mukabilinde satın almak üzere, Çukurova ve Ziraat'e ilgili hissedarlık sözleşmesi uyarınca teklifte bulunmuştur."

Çukurova Grubu, daha önce yüzde 13,76'lık payları Alfa'ya 1 milyar 604 milyon dolar ödeyerek geri almış ve imzaladığı kredi sözleşmesi nedeniyle de Ziraat Bankası'na teminat olarak vermişti.

Rus işadamları Michael Fridman, German Khan ve Alexey Kouzmichev, Lüksemburg merkezli Letter One yatırım şirketinin başlıca ortakları arasında yer alıyor.  

 

TURKCELL HİSSE DETAY SAYFASI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.