Turkcell'in yönetimi SPK'ya geçebilir

Turkcell'in yönetimi SPK'ya geçebilir

SPK Başkanı Ertaş, Turkcell'de genel kurulun 31 Mart 2015'e kadar toplanamaması halinde genel kurulun yetkilerinin SPK'ya ya da Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne (YTM) geçeceğini söyledi.

A+A-

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, hissedarları arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle genel kurul toplantısını yapamayan Turkcell'de genel kurulun 31 Mart 2015'e kadar toplanamaması halinde genel kurulun yetkilerinin SPK'ya ya da Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne (YTM) geçeceğini söyledi.

Euromoney Eurasia Forum'daki bir oturumda soruları yanıtlayan Ertaş, "Şu ana kadar Turkcell'de beklediğimiz genel kurul yapılamadı, ortakları biraraya gelemedi. Kanun bize şunu da söylüyor iki sene üst üste genel kurul yapılamazsa, yani 31 Mart 2015'e kadar Turkcell genel kurul toplayıp kendi iradeleri ile yönetim kurulu üyelerini seçemezse, genel kurulun Ticaret Kanunu'ndan kaynaklanan yetkileri SPK'ya ya da Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne intikal edecek" dedi.

Turkcell'in son olarak 29 Mayıs'taki olağan genel kurulu, şirketin hissedarları arasında devam eden dava sürecinden dolayı, ana hissedarları temsil eden yüzde 51 paya sahip Turkcell Holding temsilcisinin toplantıya katılmaması nedeniyle bir kez daha gerçekleştirilemedi.

Genel kurul toplantılarında dört yıldır devam eden kilitlenmenin çözülmesi için Çukurova Holding'in, diğer hissedar Altimo ile dava konusu olan yüzde 13.8 payını Nisan sonunda başlayan 60 günlük süre içinde geri almak için atacağı adımlar belirleyici olacak. Bu davanın nihai olarak sonuçlanması ile yeni bir genel kurul toplantı çağrısı yapılabilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.