Türkiye ekonomisi için resesyon uyarısı

Türkiye ekonomisi için resesyon uyarısı

Türkiye ekonomisi için para politikalarının sıkılaştırılmaması durumunda resesyon uyarısı yapıldı

A+A-

Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybını değerlendiren Capital Economics’ten Jason Tuvey, siyasetçilerin para politikalarını sıkılaştırmaması halinde olası bir resesyonun mümkün olduğu yorumunu yaptı. Standard & Poor's'tan Frank Gillde kur ve borçlanma üzerindeki basıncın azaltılamaması halinde işlerin hızlıca kötüye gidebileceği uyarısında bulundu.

Reuters’ın haberine göre müşterilerine yolladığı notta, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın önümüzdeki günlerde ara bir toplatı yaparak faizleri en az 200 baz puan artırmasını beklediklerini kaydeden Tuvay, “Eğer siyasetçiler para politikalarını sıkılaştırmaktan geri durursa, düzensiz bir ayarlama ve keskin bir ekonomik gerileme (olası resesyon) riski doğacak” dedi.

Öte yandan Reuters’a konuşan ekonomi yetkilileri, hükümetin ekonomi yönetim takımının bu haftanın başında bir araya gelerek, Merkez Bankası’nın atabileceği adımların dahil olduğu olası önlemleri görüştüklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da toplantıya katıldı.

"Türkiye'nin mali durumu hızlıca kötüleyebilir" 

Kredi derecelendirme kuruluşları da Türkiye’nin para politikaları konusunda alarm veriyor. Standard & Poor’s’un üst düzey yetkililerinden Frank Gill, Reuters’a yaptığı açıklamada 'yetkililerin kur ve hükümetin borçlanma maliyetlerinin üstündeki basıncı almak konusunda başarısız olması halinde Türkiye'nin mali durumu hızlıca kötüleyebileceği' değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.