Türkiye Finans'tan 717 milyon TL net kar

Türkiye Finans'tan 717 milyon TL net kar

Türkiye Finans, 2022'nin birinci çeyreğinde 716,9 milyon TL konsolide net kar, 717,2 milyon TL de konsolide olmayan net kar elde etti.

A+A-

Türkiye Finans Katılım Bankası bu yılın ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Banka, Türkiye ekonomisine 83,3 milyar lira katkı sağladı. Aktif büyüklüğünü 120,5 milyar liraya çıkartan banka, katılım finans sisteminin bir parçası olarak artan kaynağını kullandırdığı fonları büyütmek için değerlendirdi. Banka, bu dönemde 716,9 milyon TL konsolide net kar, 717,2 milyon TL de konsolide olmayan net kar elde etti.

Ayrıca geliştirdiği fonlama araçlarının desteğiyle yüzde 12 artış elde ederek nakdi fon kullandırımını toplamda  68,8 milyar TL seviyesine ulaştırdı. Aynı zamanda üretici, KOBİ ve ihracatçı gibi iş dünyasının farklı kesimlerini fonlayan finansman imkânlarıyla gayrinakdi fon kullandırımını yüzde 4 büyüten Türkiye Finans, reel sektöre ve ihracatçıya 14,5 milyar TL gayrinakdi fon sağladı. Avantajlı fon toplama ürünlerini piyasaya sunarak müşterilerini birikim yapmaya teşvik eden banka, katılma hesaplarını bu çeyrekte çeşitlendirerek mevcut hacmini geçen yıl sonuna göre yüzde 15 artırdı. Bu sayede topladığı fonları yüzde 10 oranında büyüten Türkiye Finans, bu fonları 92,5 milyar TL seviyesine ulaştırdı. Aynı zamanda sürdürülebilir büyümenin devamı için gerekli olan güçlü sermaye yapısını bu çeyrekte de koruyarak öz kaynaklarını yüzde 11 oranında artışla 7,3 milyar TL’ye yükseltti.

İlgili Haberler