Türkiye, global altın rezervi sıralamasında 10 sıra geriledi

Türkiye, global altın rezervi sıralamasında 10 sıra geriledi

Dünya Altın Konseyi'nin altın rezervi hesaplamasında yöntem değişikliğine gitmesi nedeniyle, Türkiye en yüksek rezerve sahip ülkeler arasında 10 sıra birden geriledi.

A+A-

Dünya Altın Konseyi'nin altın rezervi hesaplamasında yöntem  değişikliğine gitmesi nedeniyle, Türkiye en yüksek rezerve sahip ülkeler arasında 10 sıra birden geriledi.
   
Türkiye'nin altın rezervleri 2.çeyrekte 240,2 ton olarak  açıklandı. Bir önceki dönem rezerv 595,5 ton seviyesindeydi. Böylece Türkiye bir önceki dönem 11. sırada yer alırken, bu kez 21. sıraya indi.

   
Yeni yöntemle Türkiye'nin resmi altın rezervleri verisine Rezerv Opsiyon Mekanizması (ROM) kapsamında tutulan rezerv dahil edilmedi.
   
Dünya Altın Konseyi (World Gold Council) tarafından açıklanan verilerine göre, ilk çeyrek itibariyle ABD 8.133,5 ton rezervle ilk  sırada yer alırken, Almanya 3.369,9 ton ile ikinci sırada, IMF 2.814,0 ton ile üçüncü sırada bulunuyor. İlk üç sırada bir önceki döneme göre değişiklik olmadı.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.