Türkiye, kurlar karşısında kırılgan

Türkiye, kurlar karşısında kırılgan

Moody's "küresel düzeyde dövizdeki dalgalanma ve sermaye hareketleri karşısında Türkiye kırılganlaştırıyor dedi

A+A-

Moody's tarafından yayınlanan raporda ABD'de güçlü büyüme ve finansal koşullardaki istikrar kazanmının küresel ekonominin bu yıl yaşadığı sınırlı büyümenin ardından 2016'dan itibaren daha güçlü bir büyüme yaşamasını sağlayacağı ve aynı zamadan önde gelen ekonomiler arasındaki farklılıkların artmasına neden olacağı ifade edildi.

 Küresel Makro Görünüm:2015-2016 başlıklı raporda ABD dolarındaki güçlenme ve sermaye akışının yön değişiminin küresel ekonomikgörünüme etkileri ele alındı.

Moody's g20 ülkelerinde bu yıl GSYİH'nın yüzde 2.8 oranında artacağını ve önümüzdeki yıl bu oranın yüzde 3'e yükseleceğini öngördü.

Raporda "Güçlü büyüme görümümü ABD'de para politikalarında kademeli sıkılaşma ve daha yüksek faizlere işaret ederken  pek çok diğer bölgede baskılar sürüyor. Bunun sonucunda  ekonomiler arasında büyüme farkları artacaktır. Bir tarafta ABD ve Hindistan gibi daha dayanıklı ülkeler diğer tarafta negatif şoklar karşısında kırılgan olan Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkeler yer alacaktır. Büyüme oranları arasındaki farklar sermaye akışlarının ve döviz kurlarının düzenini bozarak ekonomik büyüme görünümünü etkileyecektir. Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkeler güçlü dolar ve sermaye akışı değişimi karşısında daha kırılgan görünüyor. " denildi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.