Türkiye, Patriot'u S-400'ün alternatifi olarak görmüyor

Türkiye, Patriot'u S-400'ün alternatifi olarak görmüyor

ABD'den yapılan "Türkiye S-400'ler yerine Patriot füzesi almalı" açıklamalarına Ankara'dan "S-400 konusu karara bağlandı. S-400 ile Patriot'u birbirinin alternatifi olarak görmüyoruz" yanıtı geldi.

A+A-

ABD'den yapılan "Türkiye S-400'ler yerine Patriot füzesi almalı"  açıklamalarına Ankara'dan "S-400 konusu karara bağlandı. S-400 ile Patriot'u birbirinin alternatifi olarak görmüyoruz" yanıtı geldi.
   
Sputnik'e konuşan NATO Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Çonkar, Rusya'dan S-400 hava  savunma sistemleri alınması konusunun karara bağlandığını ve bunun en  üst düzeyde dile getirildiğini vurgularken, "Eğer koşullar uygun  olursa Türkiye, S-400'lerin yanına ilave olarak Patriot alımını da  düşünebileceğini söyledi, bu farklı bir proje. Biz buna da açık  olduğumuzu söyledik. Hükümetler arasında bu konuda görüşmeler olduğunu  da biliyoruz. Ama ikisini birbirinin alternatifi olarak görmüyoruz"  dedi.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.