Türkiye savaşa sürükleniyor

Türkiye savaşa sürükleniyor

Rusya'dan gelen açıklamada Türkiye'nin içeride yaratılan kaosla Suriye'ye müdahale etmeye zorlandığı ileri sürüldü.

A+A-

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Türkiye için flaş açıklamalarda bulundu.

Başkent Ankara’da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından Rusya’dan, “Türkiye’nin Suriye'de askeri müdahaleye sürüklendiğine” dair bir yorum geldi.

Ankara’da peş peşe yaşanan ve onlarca kişinin yaşamına mâl olan terör saldırıları hakkında Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç yorumda bulundu.

Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaya itilmek istendiğini öne süren Klintseviç, “Teröristlerin Türkiye’de ne yapmak istediği açık seçik ortada. Terör saldırılarını organize edenler Türkiye ve bölgede kaos yaratmak suretiyle, resmen Ankara’yı Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaya itiyor. Komşu ülkeye müdahalede bulunmaya provoke ediyor” dedi.

Klintseviç, Türkiye’nin sadece kendi topraklarındaki Kürt meselesinde tavır sertleştirmeye değil, aynı zamanda Suriye’ye yönelik askeri müdahale konusunda adım atmaya zorlandığını dile getirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.