Türkiye ve Rusya'nın CDS'leri yükseldi

Türkiye ve Rusya'nın CDS'leri yükseldi

Türkiye'nin ve Rusya'nın CDS'leri yükseldi, G. Afrika'nın CDS'leri ise son yılların zirvesine çıktı

A+A-

Türkiye ve Rusya'nın kredi iflas takası primleri (CDS) emtia fiyatlarındaki düşüş ve küresel ekonomik büyümenin yavaşladığına yönelik endişelerle son ayların en yüksek seviyesine çıkarken, Güney Afrika'nın CDS'leri yaklaşık yedi yılın zirvesine yükseldi.

Türkiye'nin borçlarını iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren beş yıl vadeli CDS'leri Markit verilerine göre Cuma günü kapanışa göre 2 baz puan yükselişle 314 baz puana çıkarak Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Rusya'nın 5 yıllık CDS'leri ise 3 baz puan artışla 396 baz puana yükselerek Ağustos ayından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Güney Afrika'nın CDS'leri ise 3 baz puan artışla 380 baz puana yükselerek Mart 2009'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Petrol fiyatları İran'a yönelik yaptırımların hafta sonunda kaldırılmasının ardından ülkenin petrol ihracatının artacağı beklentileriyle 2003 yılından bu yana en düşük seviyeye inerken küresel büyümenin yavaşlayacağı endişeleri ise diğer emtia fiyatlarında düşüşe neden oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.