Türkiye ve Suriye istihbarat şefleri Moskova’da görüştü

Türkiye ve Suriye istihbarat şefleri Moskova’da görüştü

Türkiye ve Suriye’nin istihbarat şeflerinin Moskova'da bir araya gelmesi, iki ülke arasında uzun zaman sonra doğrulanan ilk temas olma özelliğini taşıyor.

A+A-

Reuters ve Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, Türkiye ve Suriye’nin istihbarat şefleri Rusya’nın başkenti Moskova’da  görüştü. Görüşme Suriye ve Türkiye arasında uzun zaman sonra doğrulanan ilk temas olma özelliğini taşıyor.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, her iki taraf da istihbarat konusunda temasın olduğunu belirtti  ancak taraflar arasında böylesi üst düzey bir temas ilk kez  doğrulanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan sekiz yıldır devam eden iç savaşın  ilk aşamalarında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat için terörist  ifadesini kullanmış, devrilmesi çağrısında bulunmuştu.

Ancak Beşar Esat’ın müttefikleri Rusya ve İran’ın Suriye iç  savaşına müdahil olmasıyla birlikte sahada dengeler Esat rejimi lehine  değişmişti. ABD askerlerinin de Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilmesiyle birlikte, Esat rejimine bağlı güçler Rusya’nın desteğiyle  bölgeye yeniden konuşlanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.