Türkiye'de çalışanların yüzde 73'ü işe gitmek istemiyor

Türkiye'de çalışanların yüzde 73'ü işe gitmek istemiyor

Türkiye’deki çalışanların yüzde 73’ü işe gitmeyip evden çalışmak istiyor.

A+A-

İnsan kaynakları seçme, yerleştirme ve danışmanlık şirketi Randstad’ın 32 ülkeyi kapsayan verilerine göre evden çalışmak isteyenlerin ilk sırasında Yunanistan yer alıyor ve Türkiye de Şili, Singapur ve Malezya ardından listeye 5. sıradan katılıyor.

Evden çalışmak isteyenlerin oranının en düşük olduğu ülkelerin başında ise yüzde 48 ile Hollanda yer alıyor ve ardından yüzde 51 ile Norveç, yüzde 52 ile de Almanya ve Danimarka geliyor.

Ancak Türkiye’nin yüzde 83’ü halen geleneksel çalışma şeklini sürdürüyor; çalışan, iş saatleri içinde ofiste bulunuyor.

Öte yandan Türk çalışanların iş değiştirme eğilimi diğer tüm ülkeler arasında en son düşük seviyede görülüyor. Türk çalışanların yüzde 45'i aktif olarak iş başvurusu yapmıyor sadece tekliflere açık. Yüzde 13'ü aktif olarak iş aradığını söyleyen Hint çalışanlar ise ilk sırada.

TÜRKİYE'DE İŞ DEĞİŞTİRME BEKLENTİSİ DÜŞÜŞTE

Lüksemburg ise yüzde 58'inin tekliflere de kapalı olarak iş arayışı olmamasıyla dikkat çekerken Türkiye, "Gelecek altı ayda aynı ya da benzer bir pozisyonda farklı bir işverene çalışmaya başlayacağınız düşünüyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtla iş değiştirme beklentisinin en çok Türk çalışanlarda gerilediğini gösteriyor.

Türkiye'yi Kanada ve İtalya izliyor.
1883709_17f284adacbdefe53cfb5acaf6e1a899.jpgKİM NE KADAR ÖZERK?

Randstad Workmonitor’un 2018 yılının ilk çeyreğine ilişkin ortaya koyduğu sonuçlardan biri de çalışan kesimin özerkliği ile ilgili. Kendi çalışmalarını düzenleme, işlerini sıraya koyma ve önceliklerini belirleme özgürlüğüne sahip olduklarını belirtenlerin oranı yüzde 66 olarak gözlemleniyor.

Türkiye’de oran global ile aynı seviyede. Ülkemizde de yüzde 66’lık kesim çalışırken ‘özerk’ olduğunu belirtiyor. Bloomberg hT

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum