Türkiye'de interneti Yunan hackerlar mı yavaşlattı

Türkiye'de interneti Yunan hackerlar mı yavaşlattı

Türkiye'de bugün bir çok internet sitesine erişimde yaşanan sorunda Yunan hackerların da parmağı olabilir.

A+A-

Türkiye'de bugün bir çok internet sitesine erişimde yaşanan sorunda Yunan hackerların da parmağı olabilir.

Bugün özellikle Türk Telekom tabanlı  sitelere erişimde yaşanan zorlukların ardından Türk Telekom açıklama yaparak siber saldırı ile karşı karşıya olduklarını açıklamıştı.

T24'ten Füsun Sarp Nebil'in haberine göre, geçen hafta Türk hackerların Yunanistan'ın Libya politikasını protesto etmek için bazı devlet sitelerine dönük saldırılarına Yunan hackerların aynı yöntemle karşılık vermesi ile başlayan siber çatışma devam ediyor olabilir.

Türk hacker grubu Anka Neferler Tim, geçtiğimiz hafta, Yunan Ulusal İstihbarat Servisleri (EYP), Yunan Parlamentosu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ve Yunanistan Maliye Bakanlığı da dahil olmak üzere Yunan hükümet sitelerine siber saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Yunan yetkililer saldırıları doğrulayarak gelecekte benzer olanları önlemek için önlemler alınacağını söylemişti.

Anka Neferler'in saldırılarından kısa bir süre sonra "Anoymous Yunanistan" olarak bilinen bir Yunan hacker grubu, bir dizi Türk internet sitesinde siber saldırılara misilleme yaptı.

“Türkler dün vurdu, biz de ertesi gün yanıt verdik. Saldırıların yeni başladığını bilelim. Her yeni saldırı için yeni bir makale yayınlayacağız," diyen Yunan hacker grubu saldırı yaptıkları Türk web sitelerinin listesini de yayımlamıştı. Türk medyasında yer almayan saldırıya uğrayan listede Türk Telekom da görülüyor.

112 acil çağrı numarası ve e-posta hizmeti
Sabah e-posta hizmeti
Kasırga e-posta Hizmeti
Türk Polisi (EGM) e-posta hizmeti
Sağlık e-posta hizmeti
Ekonomi Bakanlığı e-posta hizmeti
Enerji e-posta hizmeti
Türk Enerjisinin SIP-VOIP
MIT e-posta hizmeti
Türk Telekom

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.