Türkiye'den acil Güvenlik Konseyi çağrısı

Türkiye'den acil Güvenlik Konseyi çağrısı

Türkiye BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı

A+A-

Reuters'ın Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Türkiye, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı,

Aynı kaynaklar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun meselenin istihbarat boyutunu Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'yla görüştüğünü söyledi. Haberde, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da konuyu ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefonda masaya yatırdığı belirtildi.

Geçen hafta Rusya Suriye'deki hava operasyonlarına devam ederken, Türkiye'den "IŞİDdeğil, Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler hedef alındı" açıklaması gelmiş ve ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı.

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Borsası işbirliğiyle Suriye'deki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere 14 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yardımları 2 saatte topladıklarını belirterek, çok duygulandığını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.