Türkiye'den ceza alan Binance'ten ilk açıklama

Türkiye'den ceza alan Binance'ten ilk açıklama

Binance Türkiye, Cumhurbaşkanı'nın kripto para yasası açıklaması ve MASAK tarafından kesilen ceza sonrası ilk açıklama geldi.

A+A-

Günümüzde kripto para yatırımcı sayısı hızla artışını devam ettirirken, dünyanın en büyük borsalarından Binance ve Binance TR’nin adını da neredeyse duymayan kalmadı. Fakat şirket bir süredir Türkiye’de ve dünyadaki bazı ülkelerde karşılaştığı engelleri aşmaya çalışıyor. Şimdi de sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi.

Binance TR, ceza ve kripto para yasası ardından ilk açıklamasını yaptı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomist ve akademisyenlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından kripto paraların ülkemizdeki yasal altyapısıyla ilgili olarak yasanın hazır olduğunu ve yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacağını ifade etti.

Bununla birlikte, MASAK tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin Binance’e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Binance TR ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Değerli Kullanıcılarımız, Şirketimiz hakkında bugün bazı yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin sizleri bilgilendirmek isteriz.

Yasalar gereği, düzenleyici ve denetleyici kurumlarla iletişimimizi kamuya açık olarak tartışmıyoruz. Ancak şunları belirtmek isteriz ki; Binance TR, BN Teknoloji A.Ş. olarak gelişmekte olan bu yeni sektörde tüm devlet kurumları ile işbirliğine dayalı bir yaklaşım ile bu yani alanda değişen politikaları, kuralları ve yasaları aktif olarak takip ediyor ve benimsiyoruz.

Dünya Lideri borsa olarak blockchain ve kripto paralar ekosisteminin hızlı büyüyen ve hassas bir sektör olduğunun farkındayız. Bu bağlamda, tüm devlet kurumları ile birlikte; sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenli bir ekosistem oluşturmak için çalışıyoruz.

Saygılarımızla, Binance Türkiye İletişim Ekibi"

İlgili Haberler