Türkiye'nin en obez şehri...

Türkiye'nin en obez şehri...

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de obezite oranı yüzde 20,5. En obez şehrimiz ise İstanbul

A+A-

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de obezite oranı yüzde 20,5; kadınlarda ise bu oran yüzde 41. Yani kısacası Türkiye’de boğazına düşkün kadın sayısı, erkeklere oranla iki kat daha fazla.

Ülke genelinde obezite tehlikesi hızla artıyor. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması raporuna göre, Türkiye nüfusunun %34,6′sını fazla kilolular , yüzde  64,9′unu fazla kilolu ve şişmanlar, yüzde 2,9′unu çok şişmanlar oluşturuyor. Genel olarak obeziteye rastlama ihtimalinin yaş ilerledikçe arttığı saptandı.

Obeziteye en fazla İç Anadolu’da rastlanıyor

Verilere göre İç Anadolu ülkenin en tombul bölgesi. Obezite oranı yaklaşık yüzde 33. Ülkenin en formda insanları ise Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşıyor. Burada obezite oranı yaklaşık yüzde 20.

Öte yandan şehir bazında en İstanbul en obez şehir olarak ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da obezite oranı yüzde 33.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.