Türktraktör Ankara'da iş makinesi üretimine başlıyor

Türktraktör Ankara'da iş makinesi üretimine başlıyor

TürkTraktör, 2013 yılından bu yana distribütörlüğünü yaptığı Case ve New Holland marka iş makinelerinin üretimine başlıyor.

A+A-

2013 yılında Case ve New Holland marka iş makinelerinin Türkiye distribütörlüğünü alarak iş  makineleri sektörüne giriş yapan TürkTraktör, bu iki markanın kazıcı yükleyici iş makinelerini Ankara’daki fabrikasında  üretmeye başlıyor.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner 2020’nin hemen başında iş  makineleri alanında yerli üretime başlamanın heyecanı içinde  olduklarını belirterek  “Ankara’daki  fabrikamıza yaptığımız ek yatırımla artık kazıcı yükleyiciler,
TürkTraktör’ün son teknoloji üretim hattında ‘yerli üretim’ olarak  kullanıcılara sunulacak” dedi.

Özüner, Türkiye’de iş makineleri alanında hem esnek üretim tekniklerini  hem de AGV (otomatik yönlendirmeli araç) sistemini kullanan ‘ilk  şirket’ de olacaklarını vurguladı. 

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, “Türkiye traktör pazarında yüzde 45 oranında paya  sahibiz. Türkiye’deki pazar liderliğimizin yanı sıra, Türkiye’nin  traktör ihracatının yüzde 90’ını gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır iş  ortağımız olan CNH Industrial ile birlikte traktörlerimizi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 130’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

TürkTraktör’ün traktör üretimi, sektör liderliği ve ihracat  performansı ile ispat ettiği gücünü, iş makineleri alanına da  taşıyacağını belirten Cenk Çimen, “ 2013 senesinde faaliyet alanımızı  genişletmeye karar verdik. Önemli bir potansiyeli olduğunu gördüğümüz  iş makineleri sektörüne girdik. Türkiye iş  makineleri sektörü, pazar büyüklüğü olarak Avrupa’da 7’nci, dünyada  ise 11’inci sırada yer alıyor. Pazarın yaklaşık yüzde 30’unu teşkil  eden ve en çok talep edilen ürünler arasında olan  kazıcı-yükleyicileri, Case ve New Holland markaları ile, Ankara  fabrikamızda üretmeye başlayacağımız için gururluyuz. Böylece, TürkTraktör, artık iş makineleri alanında da katma değeri yüksek yerli  ürünleriyle ülke ekonomisine hizmet sunacak. Koç Holding Otomotiv Grubu bünyesinde yer alan tüm Topluluk şirketlerimizle üretim  sanayine, otomotiv sektörüne ve daha da önemlisi ülkemizin ekonomisine  katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.