TÜSİAD Başkanı'ndan Merkez Bankası uyarısı

TÜSİAD Başkanı'ndan Merkez Bankası uyarısı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes "Merkez Bankası'nın bağımsızlığına gölge düşürecek yorumlardan kaçınmalıyız" dedi

A+A-

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes "Merkez Bankası'nın bağımsızlığına gölge düşürecek yorumlardan kaçınmalıyız" dedi. Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Symes, piyasaların Merkez Bankası'nın Fed'den sonra adım atmasını beklediğini belirtti.

Symes konuya ilişkin olarak, "Piyasalar şu an önümüzdeki döneme kilitlenmiş durumda. MB'nin bağımsızlığına gölge düşürecek yorumlardan kaçınmak gerekir çünkü ekonomi için son derece önemli bir kurum. Ben kısa vadeye odaklanmayıp Türkiye'nin 2016 yılı için daha uzun vadeli projelere kilitlenmesi gerektiğini ve ekonomik beklentileri yapısal reformların şekillendirdiği Türkiye etrafında tartışmayı önemsiyorum" diye konuştu.
Başaran-Symes, Fed'in kararının ardından sermaye akışının yatırım odaklı olacağını söyledi. Rusya krizinin Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendiren TÜSİAD Başkanı "Rusya krizinin Türkiye'nin büyümesine etkisi %0.1-0.3 düzeyinde olacak" dedi.

Fed'in faiz adımı atmış olmasını pozitif algıladıklarını belirten Symes "Karar Türkiye ekonomisi için de pozitif" dedi.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.