TUSİAD muhalefetle, MÜSİAD iktidarla

TUSİAD muhalefetle, MÜSİAD iktidarla

ş dünyası koalisyon için nabız tutacak, TÜSİAD AKP-CHP-MHP liderleri ile; MÜSİAD Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek

A+A-

Seçimlerin ardından Türkiye'de 13 yıl sonra ilk defa koalisyon senaryoları gündeme gelirken, iş dünyasının temsilcileri de bu süreçte siyasi parti liderleriyle görüşmelere başlıyor.

TÜSİAD, AKP, CHP ve MHP liderleri ile 16-17 Haziran tarihlerinde görüşeceğini açıklarken, başbakanlık kaynakları MÜSİAD'ın da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini açıkladı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, 16-17 Haziran tarihlerinde Ankara'da siyasi parti liderleri ile görüşecek.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, liderlere yapılacak ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyulan memnuniyetin dile getirileceği belirtilerek, "(TÜSİAD) Bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye'nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak" ifadeleri yer aldı.

TÜSİAD heyeti yarın saat 1400'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 1600'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile; Çarşamba günü saat 1100'de de Davutoğlu ile görüşecek.

Açıklamada, HDP Eş Genel Başkanlarının Ankara dışında olmaları nedeniyle HDP ziyaretinin ileri bir tarihte gerçekleştirilmesinin planlandığı da ifade edildi.

İş dünyasının AKP'ye yakınlığıyla bilinen örgütü MÜSİAD da koalisyon turları öncesinde bugün Erdoğan'la saat 1700'de İstanbul'da biraraya gelecek. MÜSİAD heyeti Çarşamba günü ise Davutoğlu ile Ankara'da görüşecek.

Seçimde 550 sandalyeli TBMM'de AKP yüzde 40.9 oyla 258 milletvekili çıkarırken, CHP yüzde 25 ile 132, MHP yüzde 16.3 ile 80 ve HDP yüzde 13.1 ile 80 sandalye kazandı.

Hükümet kurmak için Meclis'te en az 276 sandalye gerekirken, partilerin önümüzdeki günlerde koalisyon hükümeti kurmak için görüşmelere başlaması bekleniyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.