TÜSİAD'dan faiz tepkisi: İndirimde aceleci davranıyoruz

TÜSİAD'dan faiz tepkisi: İndirimde aceleci davranıyoruz

Geçtiğimiz haftalarda YİK toplantısını gerçekleştiren TÜSİAD, o toplantıda AKP iktidarına karşı eleştirel çıkışlar yaparak gündeme geldi. Oksijen gazetesine konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, eleştirel çıkışlarını sürdürdü.

A+A-

Ekonomi piyasaları doların 10 lira olması ile alt üst olurken gözler Merkez Bankası'nın 18 Kasım'da gerçekleştireceği Para Piyasası Kurulu toplantısına çevrildi.

Piyasalarda enflasyonist basının sürmesine rağmen Merkez Bankası toplantısından "faiz indirimi" kararı çıkacağı konuşuluyor.

“Sadece faizi düşürerek olmayacak”

Tüm bunlar olurken TÜSİAD, eleştirel çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Oksijen gazetesine konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye'nin önüne gelen fırsatları kaçırdığını belirterek, “Rüzgar arkamızdan esmiyor. Önümüze gelen her fırsatı kaçırdık. Şimdi de global koşullar bizi çok daha zorlu enflasyonist bir ortama sokuyor. Piyasayı canlandırmanın yolunun maalesef sadece faizi düşürerek olamayacağını artık hepimiz görmüş olmalıyız'' dedi.

“Rüzgâr arkamızdan esmiyor”

Haftalık yayınlanan Gazete Oksijen'den Elif Ergu Demiral'a konuşan Kaslowski "Bazı dönemler doğru politikalara dönme çabamız olsa da buralarda sabırlı davranamıyoruz. Sürekli olarak faiz indirimlerinde aceleci davranıyoruz. Şimdiki sürecin geçtiğimiz 5-6 yıldan en önemli farkı şu ki, artık dünyada da enflasyon var. Rüzgâr arkamızdan esmiyor. Bu mücadelede önümüze gelen her fırsatı kaçırdık maalesef" diye konuştu.