TÜSİAD'tan ilk açıklama

TÜSİAD'tan ilk açıklama

TÜSİAD iş dünyasının yeni kurulacak olan hükümetten beklentileri ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

 TÜSİAD iş dünyasının yeni kurulacak olan hükümetten beklentisini siyasi reformların ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde hareket edilmesi olduğunu açıkladı.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada "İş dünyasının kurulacak hükümetten ve TBMM'den beklentisi; ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir yıpratıcı düzeyde keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesidir" denildi.

Türkiye genelinde oyların tamamı sayılırken, kesin olmayan sonuçlara göre AKP yüzde 49.5 oranında oy ile 317, CHP yüzde 25.3 oranında oy ile 134, MHP yüzde 11.9 oranında oy ile 40 ve HDP yüzde 10.8 oranında oy ile 59 milletvekili çıkardı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.