Tutanaklarda Hayat Belirtisi Yok

Tutanaklarda Hayat Belirtisi Yok

Üç hafta önceki FOMC toplantısının detaylı tutanakları yayınlandı

A+A-


Üç hafta önceki FOMC toplantısının detaylı tutanakları yayınlandı. İlk bakışta üyelerin faiz artışına zemin hazırlayacak şartların oluşmaya başladığını düşündüğünü görüyoruz fakat aynı zamanda bir çok üyenin de Yunanistan krizi konusunda endişeli olduğu anlaşılıyor.

Üyelerin çoğunluğu faiz artışı için gerekli şartlara yaklaşıldığı fakat henüz ulaşılmadığı görüşündeyken bazı üyeler şartlara ulaşıldığını savunmuş toplantıda. Powell ve Lacker bu bazı üyelerden ikisi olabilir.
Tartışmaların genelde erken faiz artışının yaratabileceği riskler çerçevesinde geliştiğini anlıyoruz tutanaklardan. Üyelerde ilk çeyrekteki zayıflamanın satışlar üzerinde olumsuz etkisinin devam edebileceği kaygısı var ve bir çok üye Çin'in büyüme hızıyla ilgili endişelere sahip.
Ayrıca üyelerin çoğunun istihdam kaynaklarının kullanımda daha fazla iyileşme görmek istediği yansımış tutanaklara ve bazı üyelerin bu iyileşmenin yıl sonuna kadar gerçekleşeceğini düşündüğünü görüyoruz.
Tutanaklar Eylül mü Aralık mı yoksa 2016 mı sorularına cevap arayan piyasaya yeni bir bilgi vermedi. Faiz artışının zamanlaması için önümüzdeki hafta Yellen'in kongrede yapacağı konuşmalarda verebileceği ipuçlarını bekliyor artık piyasa.
Fiyatlar üzerindeki etkisi çok sınırlı kaldı tutanakların. Hafif dolar satışları getiren tutanaklar sonrası EURUSD'de 15-20 pipslik yukarı yönlü bir hareket gördük. Dolar endeksi ise 20 pips aşağıda. Tutanakların piyasada yön değiştirici bir etki yaratması beklenmemeli.
 

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.